Kunstwerk de Kruisakkers

Kunstwerk de Kruisakkers
Kinderen van brede school ‘de Kruisakkers’ aan de Kruisakkers 3 in Elst waren vorige week woensdag 23 januari op het schoolplein bijeengekomen voor een speciale gebeurtenis. Er zou namelijk een kunstwerk onthuld worden.

Speciale gast bij deze gelegenheid was Frits Witjes, wethouder van de gemeente Overbetuwe. Na enkele toespraken over het verleden en hoe het allemaal is ontstaan, werd het kunstwerk van de bredeschool ‘de Kruisakkers’ onthuld.
“Het kunstwerk staat symbool voor iets uit het verleden”, laat Tanja van Veenendaal, leerkracht en onderbouwcoördinator van basisschool Stap voor Stap dat deel uitmaakt van de Kruisakkers, weten.
“Vroeger was de Kruisakkers in de Betuwe een verzamelpunt van wegen waar eten aan armen werd verdeeld”, weet Tanja van Veenendaal.
“Daar verwijst het kunstwerk op het schoolplein dan ook naar. Het kruispunt wordt verbeeld door paddenstoelen. Deze paddenstoelen staan bij een korenaar. Op de paddenstoelen staan alle deelnemers van de bredeschool vermeld. De korenaar verbeeldt het eten dat verdeeld werd”, legt leerkracht van Stap voor Stap uit.

Op het kunstwerk prijken de namen van de deelnemers van de brede school. En dat zijn deze vier instellingen: basisschool Stap voor Stap, basisschool de Ark, Stichting Peuterspeelzalen Overbetuwe – de Rakkertjes en Kinderopvang SKAR – Elmobende/Kiekeboe. (bron: http://www.deweekkrant.nl/)

Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter

Geef uw Reactie

U kunt deze HTML tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
Copyright © 2018 Brede School De Kruisakkers - All Rights Reserved - Website door MediaMaus